Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

In memoriam Albert Keupers senior (1937 - 2021)

17 maart 2021 18:00


.

In memoriam Albert Keupers senior (1937 - 2021)

Op zondag 14 maart ontvingen wij het droevige bericht dat Albert Keupers is overleden.

Albert was afgelopen januari zeventig jaar lid van onze vereniging. Helaas door de corona omstandigheden hebben wij Albert hierdoor niet persoonlijk kunnen huldigen.

Albert werd lid van onze vereniging op 1 augustus 1950. Meer dan 70 jaar was hij lid van onze vereniging en daarin heeft hij veel bereikt als speler en als vrijwilliger veel werkzaamheden verricht.

Albert verdedigde jaren het doel van ons eerste elftal en speelde met coryfeeën als Henk Idema, Albert Jonkman, Joop La Paine, Herman Veldhuis, Henk de Leeuw, Wout Bonthuis en vele anderen.

Albert heeft zich op vele manieren voor onze vereniging ingezet. Maar waar hij zich het meest verdienstelijk heeft gemaakt is toch wel bij de bouw van ons eerste clubgebouw in 1965, de verbouw in 1979 en de nieuwbouw van ons huidige clubgebouw in 1996 aan de Horstlaan.  Samen met Henk de Leeuw namen zij altijd het elektrische gedeelte voor hun rekening. Dit laatste is door u te aanschouwen in de film van de verbouw clubhuis 1979 / 1980 waar beide een prominente rol hebben.

In 1957 kwam er een eerste aanzet om een uitwisseling met het Duitse Breckerfeld te starten. Dit had voor Albert een bijzondere uitwerking, want daar trof hij zijn grote liefde en latere vrouw. Hij verduidelijkte dit door enkele jaren geleden tijdens een nieuwjaarsreceptie eens het woord te nemen om uit te leggen wat Luctor et Emergo voor hem in zijn leven heeft betekend.

Onze vereniging bezocht hij jaarlijks tijdens de nieuwjaarsreceptie waar hij samen met zijn generatiegenoten proostte op het nieuwe jaar. Het was dan altijd weer een gezellig weerzien. En wat was het heerlijk om tussen deze mensen te mogen zitten en te genieten van alle geweldige verhalen die zij ons konden vertellen over die voor hen zo mooie tijd.

Wij blijven ons Albert herinneren als een zeer bewogen Luctor et Emergo lid die zich altijd voor de vereniging wilde inzetten, waar hij ook maar nodig was. Albert was één van de grondleggers van onze vereniging en wij zijn trots op datgene wat hij voor onze vereniging heeft gedaan en betekend.

Wij als Luctor et Emergo condoleren zijn vrouw, zijn zoon, naasten en vrienden met dit grote verlies.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!